Wijncursus beginners

De Wijncursus Beginners is bedoeld voor iedereen die méér wil weten over wijn. U hoeft geen voorkennis of -opleiding te hebben.

In vijf vrijdagavonden:

  • leert u herkennen, welke druiven en wijnlanden/-streken uw lekker vindt
  • wordt u gemakkelijker wegwijs in het wijnschap van de supermarkt en/of slijterij
  • leert u etiketten te begrijpen en op basis daarvan keuzes te maken
  • proeft u wijnen uit alle wijnlanden van de wereld
  • ervaart u live hoe de wijn-spijs-theorie werkt, met behulp van zelf meegebrachte gerechtjes

Elke les bestaat uit 75 minuten theorie, 15 minuten pauze en ruim 90 minuten wijnproeven. Er is veel ruimte voor vragen, eigen ervaringen, gezelligheid en vooral genieten van wijn.

We werken vanuit een cursusboek (inbegrepen) op het niveau SDEN 2 en ook de lesstof wordt op dat niveau behandeld. Dat betekent dat u na de cursus desgewenst op kunt gaan voor het examen “Wijnoorkonde” bij de Wijnacademie (niet inbegrepen), maar dat is geheel vrijwillig.

Bij de laatste les neemt iedere deelnemer zelf een klein hapje mee. Dat gaan we proeven en live combineren met wijn, om te leren hoe wijn en spijs bij elkaar passen… of juist helemaal niet! Dit is altijd een smakelijke, soms hilarische en vooral leerzame afsluiting van de cursus.

De lessen worden verzorgd door vinoloog Roelof Weekhout en ex-chef Benno Gunsing. Roelof verzorgt deze cursus al sinds 2008 op diverse locaties in het land. Benno werkte 30 jaar in de horeca en geeft nu al weer 7 jaar kookworkshops en kooklessen voor Gunsing Culinair. Samen hebben Roelof en Benno meer dan 50 jaar gastronomische ervaring.

Praktisch
U hoeft voor de lessen niets mee te nemen. Voor glazen en andere benodigdheden wordt gezorgd. U hoeft alleen pen en papier mee te nemen. Gepresenteerde sheets krijgt u telkens digitaal nagezonden.

Cursusdata: vrijdag 2, 9, 16, 23 en 30 september 2022

Tijd: 19:45 – 22:45 uur

Locatie: De Oase, Ericaplein 1, Dieren

Prijs: € 199,- per persoon (incl. BTW), inclusief 5 lessen, cursusboek en wijnen.

Inschrijven: per mail, via DEZE LINK  (via uw eigen mailclient)
U krijgt bij het inschrijven een bevestiging toegestuurd. Ongeveer vijf weken vóór aanvang van de eerste les ontvangt u de factuur. Uw inschrijving en deelname is pas definitief na betaling (binnen 14 dagen) van de factuur.

Wij kijken uit naar een mooi en gezellig wijncursus-seizoen en zien u graag op vrijdag 2 september a.s. in de Oase!

Roelof Weekhout & Benno-Gunsing