Glaasje Bordeaux in Bordeaux

Om logistieke redenen verkozen we vandaag de SNCF boven de eigen auto, voor ons dagje Bordeaux. Een mooie rit over Entre-Deux-Mers naar station Saint-Vincent…

Na een biertje (IPA uiteraard) in de hippe wijk Capucins-Victoire nu ‘down town’ aan de wandel door smalle gezellige straatjes waar de kamperfoelie en de Tocaanse jasmijn de gevels siert en heerlijk doet geuren. En op Place Saint-Pierre aan een heel fatsoenlijk glas Pessac-Leognan van Château Saint-Eugène.

[EDIT]

Ai… toen kwamen we op de terugweg langs een restaurant dat dagelijks alles vers van de markt betrekt, en eh… vandaag wat kennelijk ‘vleesdag’… een Côte de Boeuf van 1,2 kg… of we daar wellicht trek in hadden… uh… “we zien er niet echt uit als vegetariërs 🤣”, dus ‘doe maar’… (slap excuus: we hebben geen kinderen die 58 ton CO2 per stuk uitstoten 🤭)