Gévallètjû Lâsteávonde

Voor de afwisseling hebben we eens niet Nancy of Metz uitgekozen als tussenstop op weg naar huis, maar dit keer Troyes. En wát een goede keuze!!! Dit is ‘Pétit Strasbourg’! Prachtig klein stadje met vakwerkhuisjes, oude panden, leuke kroegjes en heerlijke restaurantjes.
Het Hotel de la Gare biedt een uitstekende slaapplek en ligt tegen het leuke centrum aan. Bij Grill Saint-Jean werd het ‘Laatste Avondmaal’ genuttigd, onder de voortreffelijke begeleiding van lieveling-Loire Saint-Nicolas-de-Bourgueil, van niemand minder dan Laurent Mabileau!
Nu overdenken wij zowel de vakantie als de daarin gepleegde talloze zonden tegen de voorgenomen alcoholrestricties en gezondheidsvoorschriften 😉 Want wát hebben we genoten deze drie weken! Loire, Bordeaux en Dordogne… het is ook vrágen om problemen 😉 We kijken – uiteraard onder het genot van een Médoc Cru Bourgeois, en niet zomaar eentje, maar een Pontet Barrail 2018 – terug op een heel fijne trip Frankrijk. Deze gaat zeker in de boeken! En Troyes blijft op de lijst staan als zéér geschikte tussenstop, ofwel op de heenweg naar de westkant van Frankrijk, dan wel op de terugweg vanuit het Zuid-Oosten… want ook dáár zijn we nog lang niet op uitgekeken! Until next time, ou á Français: á tout á l’heure!