Doei Facebook, hoi eigen Blog

Zojuist heb ik het Facebook-account van Gunsing Culinair verwijderd. Kennelijk verdiende Meta niet meer genoeg aan mijn data en had het algoritme besloten om mij na elke normale post ook een berg ‘voorgestelde inhoud’ en reclame te serveren. Hierdoor kreeg ik een hele brij aan ongevraagde rotzooi voorbij en verging mij ook het laatste beetje lol, namelijk posts van m’n vrienden lezen. Hoog tijd dus om Facebook en Insta vaarwel te zeggen en gewoon op de eigen site verder te gaan. Bij dezen 😉

En om maar meteen met een topper in huis te vallen: vandaag een prachtige trip door de Médoc gemaakt. Eerst even door Margaux gereden en even hier gestopt… (zie foto; we móesten wel!)

Door het opvallend vlak en bosrijk landschap ging de reis voort naar Moulis en Listrac, de zusterdorpen die doorgaans in één ademteug worden genoemd, vlak naast elkaar liggen, maar toch nét iets andere wijnen voortbrengen, van overwegend merlot.

Het fijne van deze wijnen: je krijgt de kwaliteit en finesse van Margaux, maar voor een veel prettiger prijs. Château Fonreaud is een prachtig voorbeeld van hoge kwaliteit voor een nog betaalbare prijs (€ 17,- voor recente jaargangen). Hier werden we verbaasd door een tot nu toch voor ons onbekende prachtige houtgelagerde witte Fonreaud van sauvignon-blanc, sémillon en muscadelle. Echt verrassend!

Met twee dozen gemengd Fonreaud en ook Lestage en Chemin Royal (beiden zusterchâteaux) trokken we verder, via de kustweg terug naar Bordeaux om de file voor te blijven en terug te snellen naar de Rive Droîte, waar we verblijven aan de oostgrens van Saint-Émillion, vlak bij de scheidslijn met de Côte Castillon, of “Castillon Côtes de Bordeaux” zoals de appellatie formeel heet sinds de recente clustering van de diverse Côtes.

Actiefoto van Benno (The Nose) in de gezellige koele proefruimte van Fonreaud